Bieroverzicht
Familie foto
MerkNaamSoortScoreBeoordeling
100Watt150WattQuadrupel8Krachtig van smaak met nootachtige tot chocolade. Zoetzure afdronk.
AffligemDubbelDubbel7Milde dubbel, licht zuur met toch karamel smaak.
AffligemTripelTripel8Enigszins zoet, doordrinkbaar, niet erg bitter
Antwerpse Brouw CompagnieSeefBlond8Heerlijk bier enigszins zoet, maar vol vcan smaak. Lekkere schuimkraag.
Berg KönigMärzenBlond7Drinkbiertje enigszins bitter
BrandDubbel BockBok7Duidelijk zoete smaak met een volle moutsmaak
BrewdogHazy JaneNew Egland IPA7Lichte IPA 5%alc. behoorlijk hazy en weinig schuim. Frisse smaak met tonen van bloemen.
Brouwerij De Halve MaanBrugse ZotBlond8Fris biertje met redelijk wat alcohol voor een blond bier. Stevig schuim. Licht zoete smaak met een iets zure nasmaak.
Brouwerij De MolenVuur & VlamIPA6Typisch een IPA qua smaak, beetje kruidig
Brouwerij Omer Vander GhinsteLefortTripel8Zoete tripel, appel en ander fruit. Lekker, prikkelend bier met een mooie schuimlaag
Brouwerij t ijBlondieBlond7Lekker drink biertje met volle smaak
Brouwerij t ijIJbokBok6Eerste smaak beleving is waaterig, maar wordt snel overgenomen door een bittere smaak. Weinig zoet.
Brouwerij t ijZatte tripelTripel8Zeer lekker
ChimayChimay BlauwTrappiste7Lekker bruin trappist met stevig alcohol percentage. Mooi schuim. Fris voor een bruin bier vol van smaak met zoethout smaak.
ChimayTripel TrappistTripel Trappist7Zeer smaakvol, sprankelend, krachtig bier, Redelijk bitter en duidelijke geur van hop
ChouffeN'iceBruin8Een licht hoppig bruin bier, op smaak gebracht met tijm en curaçao, gemaakt op basis van sinaasappelschillen.
CornetOakedBlond8Mooie schuimlaag. Zacht van smaak toch zeer uitgesproken aanwezig. Milde bitterheid en heel lichte houtsmaak
CristalPilsPilsner5Doordrink bier
Cuvee ClarisseWild Weasel Whisky Infused sterk rood8Wilderen Cuvee Clarisse Wild Weasel Whisky Infused is een mooi robijnrood bier gebrouwen en samengebracht in België. Dit is namelijk niet alleen de heerlijke Cuvee Clarisse die je gewend bent, deze variant is namelijk samengevoegd met hun eigen single malt whisky! Samen vormen ze de perfecte strong ale met een aroma gevuld met bourbon, romige vanille en zoethout. Een volle rijke fruitige smaak die ondersteunt wordt door vanille en zoethout. Aangenaam zacht, maar toch een sterke aanwezigheid.
Davoroad tripTripel7lekker drinktripel
De Eeuwige JeugdBullebakTripel Weizen9Zeer lekker biertje met een licht zure afdronk. Mild met citrus vruchten.
De Eeuwige JeugdLellebelBlond7Beetje laf bier ondanks de bijna 7 % alcohol. Na smaak is echter wel weer lekker bitter. Heeft een mooi schuim en is sprankelend. De geur is zeer uitbundig en neigt naar zuurkool.
De Kinderdijkse KaterBlokweer BlondBlond7Goed biertje, wel behoorlijk aan de prijs
DiekirchPremiumBlond7Goed drinkbaar biertje, licht zuur en daardoor fris
DuvelTripelTripel8Tripel die altijd smaakt
ErdingerWeissbierWeizener7Frisse Weizener, met een goed schuimlaag en licht prikkelend op de tong. Proef vruchten en noten.
FloreffeTripelTripel8Iets donker bier voor een Tripel, redelijk zoet
FlotzingerHellBlond7Drinkbiertje, licht zoet en toch fris
FourchetteFourchetteTripel7Zacht fruitig biertje vol in smaak enigszins hout, licht troebel (Gist?). Stevig vast schuim
Gebrouwen door VrouwenBloesem BlondBlond7Duidelijke geur en smaak van bloemen. Redelijk fris en goed te drinken.
Gebrouwen door VrouwenGember GoudBlond6Enigszins fruitig met nasmaak van gember. Prikkelend op je lippen.
Gebrouwen door VrouwenGin WeizenGin Weizen5Beetje slap, Heel lichte sinaasappel smaak.
GrimbergenTripelTripel7Redelijk bitter met een zoete smaak. Is ook enigszins plakkerig in de mond door de suikers. Abdijbier.
GrolschKanonBlond8Zachte zoete smaak. Als je weet dat er vijgen gebruikt zijn proef je het ook. Lekker hoog in alcohol en volle smaak welke lang in de mond blijft hangen.
GrolschKlassieke BlondBlond7Licht bitter met toch een milde afdronk. Onderdeel van een Grolsch proeverij pakket
GrolschKruidige TripelTripel8Lekker frisse tripel met enige kruidige smaak. Proef ook duidelijk citroen.
GrolschWeizen BockBok8Frisse bok met aardig wat karakter. Licht zoet met iets zure nasmaak. Lekker qua bitterheid.
GulpenerGladiatortripel8Duidelijk tonen van Grolsch bier herkenbaar, door hoog alcohol percentage wordt de smaak beter ondersteunt.
GulpenerOertarwe BlondBlond7Lichte bloemensmaak en het bier wat licht zuur is. Verder smaakt het licht kruidig (houtachtig)
HärleNatur PilsPilsner6Fris biertje smaakt als Grolsch met fruitbomen
HeinekenPilsPilsner7Goed doordrinkbiertje
Hertog JanPilsner8Smaakvol doordrink bier
Hertog JanGrand PrestigeBruin8Eerst proef je fruit daarna de mout en karamel. Voor een bruin bier weinig zoet, lekker hoog in alcohol. Bier schijnt goed jaren te bewaren zijn en gaat dan richting port.
Hertog JanKarakterBruin7Smaak licht naar zouthout of zoete drop, redelijke hopsmaak qua bitterheid. Niet te zoet of te moutig voor een bruin biertje.
Hertog JanTripelTripel7Eerste smaak is een beetje laf, maar later komt hij goed door. Duidelijk fruitsmaken en licht zoet.
Hertog JanWeizenerWeizener7Vleugje sinaasappel met wat pit.
Hertog JanWinterbierBlond7Blond bier met een lichte kleurtoon van een bruin bier. Milde smaak wat overgaat in een volle smaak. Licht zoet.
JopenHeavy crossTriple IPA7Voor een IPA smaakvol niet te hoppig, met zure tinten (Citroen?). Weinig schuim.
JopenJuicy IPANew Egland IPA7Sterke geur van tropisch fruit, hetgeen in de smaak duidelijk ook te herkennen is. Cloudy voorkomen met weinig schuim. Zoet-zure smaak (door de fruitsoorten) met toch voldoende bitterheid om het een bier te laten zijn.
KaiserFasstypBlond6Vlak biertje
KarmelietKarmelietTripel8Lekkere tripel. Goed stevig schuim. Licht zuur (fris) bier.
KasteelTripelTripel8Lekker, hoog alcohol, kaneel tinten. Prikkelend
KwakKwakBruin8Stevige schuimkraag die iets vettig smaakt. Duidelijk eerste smaak van banaan daarna ovegaand in stroopwafel en eidigen als een goed biertje.
La TrappeTrappist TripelTripel Trappist8Lekker frisse trappist tripel met een rijke geur. Enigszins fruitig maar niet overheersend.
LagunitasIPAIPA7Lagunitas ipa India pale ale is een veelzijdig ronde ipa die gemeen lekker weg drinkt. Een deel caramout zorgt voor diepgang en een heerlijke balans met de in-your-face bitters van de hop.
LeffeBruinBruin6Voor een bruin bier niet zoet of plakkerig. Licht drinkbaar tot laf. Beetje rooksmaak.
Miss T LucieAntwerps sterk blondBlond5Hazy biertje, smaak krachtig bitter, toch is de beleving niet daar. Er zit een raar smaakje aan (de thee?)
MyhtosPilsPilsner5Beetje slap
OrvalTrappistTrappist7Lekker vol van smaak
PaulanerWeissbierWeizener4Slappe weizener
Primus HaachtPrimusBlond7doordrink biertje
RBMKremsels BlondBlond7Redelijk blond biertje. Bevat rijkelijk zeer fijn verdeeld gist, waardoor er een wat zure afdronk is. Eerste slok smaakt wat laf, trek later goed bij. Stevig schuim wat na enige tijd weer neerslaat.
RBMRooijsche TripelTripel6Zeer veel gist in bier, decanteren is nodig. Weinig schuim. Zware geur. Nootachtige smaak.
Schelde BrouwerijZeezuiperTripel8Zoet biertje met een beetje pit (peper), sparnkelend op de tong. Nasmaak komt de mout goed naar voren.
SixtusbräuSixtusbräuBlond6Laf biertje, beetje smaak van evenementenbier
St FeuillienGrand CruTripel7Krachtige geur van ouderwets bier. Smaak verandert van licht kruidig via een klein zoetje en wordt daarna zeer hoppig. Aparte gewaarwording.
St.BernardusAbt 12Quadrupel8Een donker bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag. St.Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, afkomstig van onze eigen specifieke gist. Het zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk. Het bier laat zich vlot drinken door zijn zachte volmondige smaak en perfecte evenwicht tussen bitter en zoet. Een Abt drinken is met volle teugen van het leven genieten.
St.BernardusTripelTripel8Goed van smaak met een behoorlijke prikkeling van CO2. Licht hazy van kleur. Mild bitter met zoethoutsmaak
St.PierreTripelTripel7Licht bruin bier, zoetig (fruit) smaak. Hoppige geur en enigszins prikkelend.
Straffe Hendrik11Quadrupel7Appel met zoet (chocola?), afdronk kaneel en bittertje
Straffe Hendrik9Tripel7Stevig schuim, beetje notig toch mild in afdronk. Kaneel tonen en citrus.
Super BockSuper BockPilsner7Drink biertje, licht fruitig en gemiddeld bitter. Kleine fles (25cl)
Susterse schoneSusterse schoneblond8Lekker van smaak, licht zoet en mild. Bier enigszins troebel met een mooie stevige witte schuimkraag.
SwinckelsSwinckelsBlond7fris biertje met redelijk wat smaak
TexelsTripelTripel7Mild zoet met redelijke hoeveelheid gist (zeer fijn verdeeld) in het bier. Had iets voller van smaak gekund.
TrooperDay of the DeadNew Egland IPA7In eerste instantie lijkt hij een slappe smaak te hebben, maar de smaak ontwikkeld zich naar gelang men hem drinkt.
VulkanDunklesBruin5Beetje vlak voor een donker bier, met enige fruittonen
WaddengenotslikBlond7veel gist op de fles
WestmalleTripel Trappist8Lekker goed schuimende tripel. Kruidig (beetje pittig) en prikkelend, juiste hopsmaak. Licht zure ronen van de gist. Hergist in de fles.
ZipferUrtypPilsner6Helder geel bier, smaak neutraal met enigszins fruit.
Zwaar BlondZwaar BlondBlond6Weinig schuimend bier met behoorlijk veel gist op de fles. Smaak zoetig neigt naar bloemen en fruit. Eerst bitter van smaak daarna de bloemige smaak en dan weer terug naar bitter, apart!