Yuri zwemt 10 km

van Omme Home Omhoog/Up Motor! Openwater wedstrijden Marathon voor Kika Nieuwjaarsduik 08 Op z'n best Yuri zwemt 10 km ZRO okt '07 Fiat

Yuri kreeg te horen dat er een wedstrijd in zee zou plaats vinden. Dit was het jaarlijkse evenement in Harlingen en de afstand was 2km. Da's voor mij dacht ie en samen met zijn broer Ivan en z'n opa togen zij op zondag 19 augustus '07 naar het hoge Noorden. Nou het weer zat mee, wel een beetje wind, met als gevolg wat golfjes, maar dat mocht de pret niet drukken. Uiteraard deed hij mee met de wedstrijdzwemmers en niet met de recreanten.

Het was wel een aparte gewaarwording voor hem. Die golven en deining. 't Was even schrikken toen ze het redelijk kalme water van de haven verlieten om langs de kust verder te zwemmen. Maar leuk dat ie het vond en uiteraard trots op de medaille.

(Klik op de foto's voor een vergroting)


Vol goede moed


De medaille gehaald


Op weg naar de start


Als varkentjes werden ze vervoerd... Leuk gevonden van de organisatie, bordje veevervoer ontbrak!


Hier ligt ie dus tussen


Finish in 39:38


Het lange afstandswemmen vond ie dus wel leuk en hij besloot om gedurende de zomerstop van het wedstrijdzwemmen om samen met z'n zwemmaatje wat lange afstanden in het buitenbad van Giessen te zwemmen. Na de eerste voorzichtige afstanden van 1 en 2 km, gingen ze samen over tot een 5 km afstand. Dat ging Yuri makkelijk af, z'n maatje had er iets meer moeite mee, maar toch werd al snel de lat nog hoger gelegd. 10km! dat was het wel.

Op zaterdag 15 september '07 was het zover. Het weer was goed en het badpersoneel had een baantje voor de 2 zwemmers afgezet, zodat de andere zwemmers en recreanten er geen last van zou hebben (en omgekeerd natuurlijk).
Na 2 uur en 45 minuten zat het erop Yuri had de 10 km afgelegd en was moe maar erg tevreden. Z'n maatje had de 7,5 km gehaald. Doordat er in het buitenbad gezwommen werd, was zijn gezicht rond zijn brilletje en zijn rug wel een beetje verbrand, maar dat had hij er wel voor over.


In het bad van Giessen

van Omme Home

Voor site info: ger@vanomme.com
Voor borduurinfo: astrid@vanomme.com